Binnenland
Haags Historisch Museum tot in 2027 dicht

Het Haags Historisch Museum aan de Hofvijver gaat dicht voor renovatie en uitbreiding. De klus gaat naar verwachting duren tot in het voorjaar van 2027. Dit weekeinde, op 28 en 29 september, is het museum voorlopig voor het laatst te bezoeken en voor de gelegenheid kan dat gratis.

ANP

Het museum beheert 7500 voorwerpen, waaronder een vinger van Cornelis de Witt en de tong van zijn broer Johan de Witt, de bestuurders die in het zogenoemde Rampjaar 1672 vlak bij de Hofvijver werden gelyncht door leden van plaatselijke schutterijen en vervolgens op afgrijselijke wijze werden verminkt.

In het museum is momenteel echter ook nog een tentoonstelling over de door wijlen stripmaker Marnix Rueb verzonnen Haagse Harry. De grofgebekte Hagenees Harry, steevast in campingsmoking en met een matje in de nek, geldt als een Haags icoon.

Ook de vaste presentaties en het publieksprogramma worden de komende jaren vernieuwd. De gemeente Den Haag investeert een bedrag van 17,7 miljoen euro in de vernieuwing van het gebouw. De Stichting Haags Historisch Museum is verantwoordelijk voor de inrichting, de vaste en tijdelijke presentaties en het programma.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer