Binnenland
Reclassering geschokt na steekincident en juicht onderzoek toe

Reclassering Nederland reageert geschokt op het dodelijke steekincident bij de Erasmusbrug in Rotterdam. „Wij leven mee met de slachtoffers, nabestaanden en omstanders”, stelt de reclassering op haar eigen website. De organisatie noemt onderzoek naar het eigen handelen belangrijk.

ANP

De Inspectie Justitie en Veiligheid (JenV) kondigde maandag een onderzoek aan naar de begeleiding en behandeling van de verdachte Ayoub B., die donderdagavond is opgepakt na de steekpartij waarbij een 32-jarige man uit Rotterdam om het leven kwam en een 33-jarige Zwitser gewond raakte.

De 22-jarige verdachte uit Amersfoort kreeg een paar jaar geleden een tbs-maatregel opgelegd voor een aanval op zijn moeder, die hij met een mes in haar nek en keel had gestoken. „Onder deze maatregel moet de betrokkene zich aan een aantal voorwaarden houden, waarbij de reclassering toezicht houdt op de naleving hiervan. Zo had verdachte onder andere een behandelverplichting als gestelde voorwaarde”, aldus verantwoordelijk staatssecretaris Ingrid Coenradie in een Kamerbrief.

„Wij evalueren intern altijd incidenten en vinden het belangrijk dat bij dit soort heftige incidenten ons handelen ook extern door de Inspectie onder de loep wordt genomen”, reageert de reclassering op de aankondiging van het onderzoek. „Wij werken met daders om slachtoffers te voorkomen en hopen dat het onderzoek van de Inspectie van Justitie en Veiligheid daaraan bijdraagt.”

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man van moord en poging tot moord met een terroristisch oogmerk. Omstanders hoorden de verdachte tijdens het steken een aantal keren Allahoe akbar roepen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer