Binnenland
Verdachte doodsteken Amersfoortse vrouw (82) betuigt spijt

„Ik besef wat ik heb veroorzaakt en heb heel veel spijt naar de nabestaanden. Ik ben 48 jaar met haar samen geweest en één wanhopige opwelling heeft alles veranderd.” Dat zei de 73-jarige Peter L., verdacht van het doodsteken van zijn 82-jarige partner, dinsdag aan het slot van de eerste openbare zitting in zijn strafzaak bij de rechtbank in Utrecht.

ANP

L. zou de vrouw op 11 juni meermalen met een mes in haar borst en hals hebben gestoken in hun woning aan de Keesomstraat in Amersfoort. De politie kwam op 12 juni ter plaatse en trof daar de dode vrouw en L. aan. De man was zelf ook gewond. Wat zich precies in de woning heeft afgespeeld en wat L. tot zijn daad heeft gedreven, is vooralsnog onduidelijk. Het Openbaar Ministerie gaf op de zitting geen toelichting op de stand van het onderzoek.

Op 6 september heeft L. een uitvoerige verklaring afgelegd bij de politie. Gedragsdeskundigen zullen over de geestesgesteldheid van de Amersfoorter rapporteren. Zij willen dat L. ook neurologisch wordt onderzocht. Het OM heeft dat verzoek gehonoreerd.

Op 17 december is de volgende tussentijdse zitting. L. blijft in voorarrest. De rechtbank hoopt de zaak in februari volgend jaar inhoudelijk te kunnen behandelen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer