Binnenland
Faber deelt adviezen over opt-out nog niet met de Kamer

Asielminister Marjolein Faber kan de Tweede Kamer nog niet vertellen wat haar ambtenaren vonden van de brief die ze woensdag naar de Europese Commissie stuurde over het Nederlandse streven naar een uitzondering op de Europese migratieregels. Ze komt er later op terug of ze aan haar uitgebrachte ambtelijke adviezen over die brief met de Kamer kan delen, meldt ze donderdag.

ANP

Faber liet woensdag aan de commissie weten dat Nederland om een zogeheten opt-out zou vragen op het moment dat de EU zijn basisregels, het EU-verdrag, zou wijzigen. Dat wordt de eerste jaren nog niet verwacht. Maar met de drieste brief van de PVV-minister maakt Nederland zich belachelijk in Brussel, klaagden oppositiepartijen. Daarom vroeg GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans wat Fabers ambtenaren haar hadden geadviseerd. Hij wilde die ontvangen nog voordat premier Dick Schoof donderdag het woord krijgt in het grote Kamerdebat over de Prinsjesdag-plannen van het kabinet.

Maar „vanuit het belang van zorgvuldigheid” kan Faber „niet voldoen aan de gevraagde termijn”, schrijft ze aan de Kamer. „Ik kom hier separaat op terug.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer