Mens & samenleving
Redactie Achterkrant kiest prijswinnaars fotowedstrijd

Bijna tachtig inzendingen ontving de redactie Achterkrant na oproepen om mee te doen aan een zomerse actiefotowedstrijd.

Redactie Achterkrant
De eerste prijs: de familie Geuze op wandelvakantie in Zwitserland. beeld Matthijs Geuze
De eerste prijs: de familie Geuze op wandelvakantie in Zwitserland. beeld Matthijs Geuze

Nu de wedstrijd voorbij is, zijn er vier winnaars gekozen. De eerste prijs gaat naar Matthijs Geuze uit Middelburg. Hij stuurde een foto in van zijn ouders, zijn broertjes en hemzelf terwijl ze in de Zwitserse bergen wandelen. Geuze zette tijdens de wandeling zijn fototoestel met statief neer en liet het apparaat plaatjes schieten terwijl hij en zijn familie de wandeling vervolgden. De redactie koos voor deze prijswinnaar vanwege de weerspiegeling van de wandelaars en de bergen in het water en de symmetrische compositie.

De tweede prijs gaat naar Bernd Mones uit Genemuiden. Hij fotografeerde twee kanoënde mensen met zijn drone (RD 10-07). Mones krijgt de prijs vanwege het mooie en verrassende perspectief van de actieplaat: vanuit de lucht.

Voor de derde prijs vond de redactie het te lastig om één inzending te kiezen. Daarom gaat het brons naar twee mensen: Matthijs Smit uit Gorinchem en Metine van der Hoek uit Benthuizen. Smit stuurde een foto in van zijn dochter die uit de vouwwagen sprong (RD 14-08). De redactie bekroont deze plaat vanwege de typische vakantiesfeer die ervan af straalt en de vele vrolijke kleuren die het tafereel sieren. De afbeelding van Van der Hoek (RD 07-08) springt eruit door het actieve, spontane en niet-geposeerde karakter ervan.

De winnaars mogen boeken uitzoeken van uitgeverij De Banier.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer