Kerk & religieIntrede
Kand. Van Putten bevestigd tot predikant ggiN Opheusden

Kand. G.M. van Putten is dinsdagmiddag bevestigd als predikant van de gereformeerde gemeente in Nederland te Opheusden.

Van onze correspondent
Het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente in Nederland te Opheusden. Links het kerkelijk bureau van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. beeld VidiPhoto
Het kerkgebouw van de gereformeerde gemeente in Nederland te Opheusden. Links het kerkelijk bureau van de Gereformeerde Gemeenten in Nederland. beeld VidiPhoto
Ds. G.M. van Putten. beeld ds. G.M. van Putten

In de bevestigingsdienst ging docent ds. J. Roos uit Barneveld voor. Deze preekte over Johannes 17:18 en 20, met als thema: ”Christus bidt tot God Zijn Vader”. Dit thema werd verdeeld in twee gedachten: 1. Christus bidt voor Zijn knechten die door Hem gezonden zijn. 2. Christus bidt voor de kinderen die aan Hem gegeven zijn.

Aan de handoplegging namens naast de bevestiger deel ds. J.A. Weststrate, ds. A. Geuze, ds. O.M. van der Tang en ouderling R.A. van der Garde.

In de avonddienst deed ds. Van Putten intrede, vanuit 1 Koningen 3:6-9a, met als thema: ”Het gebed van een klein jongeling aan het begin van het ambt”.

Aansluitend werd de predikant toegesproken door ds. W. Mouw namens de plaatselijke kerken in Neder-Betuwe, door burgemeester A.J. Kottelenberg namens de gemeente Neder-Betuwe, door ds. A. Geuze als vriend, door student H. van Asselt als medestudent van de Theologische School en door ouderling Van der Garde namens kerkenraad en gemeente. Op zijn verzoek zongen de aanwezigen ds. Van Putten staande toe de Bedezang voor de Predicatie.

De gereformeerde gemeente in Nederland te Opheusden was sinds 2018 vacant.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer