Binnenland
Mercelina voor tweede keer benoemd tot formateur op Sint Maarten

De gouverneur van Sint Maarten, Ajamu Baly, heeft demissionair premier Luc Mercelina dit weekend benoemd tot formateur. Mercelina vervulde die taak eerder dit jaar na de verkiezingen van 11 januari. De regering die hij toen formeerde, verloor na ruim twee weken haar meerderheid in het parlement, waardoor er nieuwe verkiezingen nodig waren. Deze werden op 19 augustus gehouden.

ANP

Op basis van die uitslag hebben op 22 augustus vier partijen een intentieverklaring getekend. Drie van de vier partijen zitten nu al in een coalitie onder leiding van Mercelina. In de nieuwe beoogde regering is zijn partij URSM wederom de grootste.

Gouverneur Baly heeft Mercelina de opdracht gegeven om voor 15 november een regering te formeren. Mercelina moet wekelijks verslag uitbrengen aan de gouverneur. Op basis van gesprekken met de zeven in het parlement gekozen partijen heeft de gouverneur een reeks inhoudelijke punten meegegeven, waaraan de nieuwe regering aandacht zou moeten besteden.

Daarbij gaat het om een ambitieuze lijst met onder meer de zorg voor een betrouwbare elektriciteits- en watervoorziening, verbetering van het financieel beheer en de tijdige realisatie van de jaarlijkse begroting van het land. Verder een herziening van de belastingstructuur, verbetering van de kwaliteit van het onderwijs, armoedebestrijding, aandacht voor milieu, hervorming van het kiesstelsel en de invoering van een algemene ziektekostenverzekering.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer