Podcast Op weg naar het Witte Huis
Ook het verleden laat zien dat in het debat de vorm vaak belangrijker is dan de inhoud

„Als Trump het in zijn buik voelt borrelen, dan begint hij gewoon te ratelen en dan is hij ontembaar,” zegt Wim Kranendonk in de podcast Op weg naar het Witte Huis. Volgende week staan Trump en Harris tegenover elkaar in een televisiedebat.

Redactie podcast
Beeld: bewerking RD
Beeld: bewerking RD

Of een goede voorbereiding zin heeft en het Trump lukt zich negentig minuten presidentieel te gedragen, zal dan duidelijk worden. De microfoons gaan tijdens het debat alleen open voor diegene die dan aan het woord is. Tot ongenoegen van Kamala Harris.

In de podcast blikt Wim Kranendonk terug op het interview met Kamala Harris en haar running mate Tim Waltz. Duidelijk werd dat Harris geen verkoper is zoals Trump, vindt Wim. „Ze probeert de dingen netjes en zorgvuldig te zeggen. Daardoor kwam het allemaal vlak over.”

Hoe het debat volgende week zal verlopen en wat de gevolgen zullen zijn, weten we volgende week. „Eén zin kan dodelijk zijn voor de campagne,” geeft Wim aan. In de podcast noemt hij meerdere voorbeelden van kandidaten voor wie het debat desastreus verliep. Een bekend voorbeeld is het debat tussen Kennedy en Nixon. Als voorbeeld noemt Wim ook het debat tussen Bush jr. en Al Gore. „Al Gore was zeer ter zake kundig. Over elk dossier wist hij erg veel. Maar hij kwam daardoor over als een betweter, de schoolmeester. En het debat tussen Trump en Biden ligt ons nog vers in het geheugen.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer