BuitenlandPodcast Op weg naar het Witte Huis
Politiek gevecht Amerika steeds radicaler: „Links wordt linkser, rechts wordt rechtser”

Ooit noemde hij Donald Trump de Hitler van Amerika. Nu is J.D. Vance zijn running mate en kreeg hij de bijnaam mini-Trump. „Mocht Trump gekozen worden als president van Amerika, dan zal zijn vicepresident eerder een aanjagende dan een matigende invloed op hem hebben”, zegt Wim Kranendonk in de podcast Op weg naar het Witte Huis.

Redactie podcast
beeld RD

Advertentie

De Democratisch presidentskandidaat Kamala Harris, koos Tim Waltz als haar running mate. Hij is mogelijk nog progressiever dan Harris. Volgens Wim Kranendonk worden de tegenstellingen steeds scherper. „De grote vraag is wie de gematigde kiezers voor zich weet te winnen.”

Volgens Wim Kranendonk is het voor Donald Trump zoeken naar een goede campagnestrategie nu hij Kamala Harris tegenover zich heeft staan. Harris heeft zich nog niet duidelijk uitgesproken over het beleid dat ze wil voeren. Op haar schelden lijkt het enige wat Trump op dit moment kan doen. Hoewel de Democraten niet onderdoen in het schelden op Trump. Op de eerste avond van hun conventie werd de naam van Trump al 147 keer in negatieve zin genoemd. Haatzaaien is niet alleen aan de Republikeinen voorbehouden.

Hoewel Harris het goed doet in de peilingen, is er op dit moment zeker niet te zeggen wie de verkiezingen gaat winnen. Dat is onder meer afhankelijk van externe gebeurtenissen zoals het wel of niet bereiken van een wapenstilstand in het Midden-Oosten. Buitenlandse politici praten daarom met zowel Harris als Trump, want ook voor hen is het afwachten wie de nieuwe president van de Verenigde Staten wordt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer