Kerk & religieChristenvervolging
Mexicaanse aartsbisschop veroordeelt geweld tegen protestanten 

De vernieling van een protestants huiskerkje in Zuid-Mexico is nu ook veroordeeld door de aartsbisschop van de deelstaat Oaxaca.

Redactie kerk
Het verbrande huiskerkje in de Mexicaanse deelstaat Oaxaca. beeld ED
Het verbrande huiskerkje in de Mexicaanse deelstaat Oaxaca. beeld ED

Dat meldde de website Evangélico Digital zaterdag.

Er was begin deze maand brand in het kerkje, een „voorlopig dieptepunt” in een golf van pesterijen en geweld die sinds november de deelstaat teistert. De overwegend rooms-katholieke bevolking in het landelijke gebied, hoofdzakelijk van inheemse origine, accepteert de aanwezigheid van protestanten niet. Veeroof, doodsbedreigingen, verplichte verhuizingen en zelfs ontvoeringen komen met regelmaat voor.

Mexicanen protesteren tegen de inbreuk op godsdienstvrijheid in hun deelstaat Oaxaca. beeld ED

Omdat Mexico vrijheid van godsdienst kent, heeft de senaat van de deelstaat inmiddels protest aangetekend, en de aartsbisschop deed dat verleden week ook. „Dit is niet wat God wil. Ik heb veel verdriet over deze intolerantie en schaam me ervoor”, aldus de aartsbisschop.

Ook in de aan Oaxaca grenzende deelstaat Chiapas is dergelijk geweld al vele jaren aan de orde. Meestal is het officiële verwijt dat protestanten niet mee willen betalen aan typisch rooms-katholieke volksfeesten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer