Buitenland
Doden en gewonden door beschietingen Oost-Oekraïne

Zeker vijf mensen zijn zaterdag omgekomen door Russische beschietingen van de Oost-Oekraiënse stad Kostjantynivka, melden de lokale autoriteiten. Ook raakten minstens vijf mensen gewond.

ANP

Het Openbaar Ministerie in Kostjantynivka schrijft op Facebook dat Russische troepen waarschijnlijk met artillerie een woonwijk onder vuur hebben genomen. Mogelijk loopt het aantal slachtoffers nog op.

Kostjantynivka ligt niet ver van het front in de regio Donetsk en is geregeld doelwit van Russische aanvallen. Begin augustus kostte een aanval op een supermarkt in de stad aan zeker tien mensen het leven. September vorig jaar vielen er zestien doden toen een markt werd getroffen. Beide keren raakten tientallen mensen gewond.

Oekraïne viert zaterdag dat het land 33 jaar geleden zich onafhankelijk verklaarde van de Sovjet-Unie. President Volodymyr Zelensky greep de gelegenheid aan om opperbevelhebber Oleksandr Syrsky te bevorderen tot viersterrengeneraal. Syrsky leidt de succesvolle Oekraïense inval in de Russische regio Koersk, die ruim twee weken geleden begon.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer