BuitenlandGezonken zeiljacht
Krant: Lichaam techondernemer Lynch geborgen bij zeiljacht

Het lichaam van de bekende Britse techondernemer Mike Lynch is geborgen. Ook het lichaam van zijn 18-jarige dochter Hannah werd boven water gehaald. Dat heeft een woordvoerder van de Italiaanse burgerbescherming Salvo Cocina gezegd tegen de Britse krant The Telegraph. Lynch was met zijn vrouw de eigenaar van het zeiljacht dat maandag zonk voor de kust van Sicilië. Duikers lijken inmiddels vier vermisten gevonden te hebben.

ANP
Hulpdiensten in Porticello, bij Palermo. beeld AFP, Alberto Pizzoli
Hulpdiensten in Porticello, bij Palermo. beeld AFP, Alberto Pizzoli

Het 56 meter lange zeilschip de Bayesian verging in de vroege uren van maandag voor de kust van Sicilië. Niet veel later werd het lichaam van de scheepskok gevonden. Sindsdien waren de hulpdiensten op zoek naar zes vermisten. Meerdere media meldden al dat er twee lijkzakken aan land waren gebracht. Persbureaus Reuters en AFP melden op basis van bronnen dat er inmiddels nog twee lichamen zijn ontdekt. Dat zou betekenen dat nog twee mensen vermist worden.

Lynch (59) is in het Verenigd Koninkrijk een bekende zakenman. Hij richtte het bedrijf Autonomy op, dat hij verkocht aan HP. Tot zijn overlijden was hij verwikkeld in een ruim tien jaar durende juridische strijd over die deal. Hij werd in de Verenigde Staten verdacht van het overdrijven van de waarde van zijn bedrijf en beschuldigd van fraude ter waarde van 11 miljard dollar (bijna 10 miljard euro). In die zaak werd hij in juni vrijgesproken. In het Verenigd Koninkrijk liep nog een civiele zaak waarin een opvolger van HP miljarden dollars compensatie eiste.

De Bayesian ligt op ongeveer 48 meter diepte, waardoor duikers er moeilijk bij komen. Ze kunnen steeds maar zo’n tien minuten duiken. Het schip bleek bovendien nauwelijks toegankelijk doordat de doorgangen geblokkeerd worden door spullen uit het schip. Vijftien mensen werden maandag al gered, onder wie de vrouw van Lynch.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer