Buitenland
Trump akkoord om in debat te gaan met Harris op Fox News

Oud-president Donald Trump is akkoord om op 4 september op Fox News in debat te gaan met de Democratische presidentskandidaat Kamala Harris, heeft hij geschreven op zijn sociale netwerk Truth Social.

ANP
De Amerikaanse oud-president Donald Trump in Harrisburg, Pennsylvania. beeld AFP, Spencer Platt
De Amerikaanse oud-president Donald Trump in Harrisburg, Pennsylvania. beeld AFP, Spencer Platt

„De regels zullen vergelijkbaar zijn met de regels van mijn debat met Sleepy Joe, die vreselijk is behandeld door zijn partij, maar dan met een arena vol publiek”, schreef Trump, verwijzend naar president Joe Biden. Het debat zou plaatsvinden in de staat Pennsylvania en in tegenstelling tot het eerdere debat voor een live publiek.

Eerder had Trump nog gezegd dat hij niet in debat wilde met Harris, omdat ze volgens hem niet de officiële kandidaat was van de Democraten. Vrijdag haalde Harris voldoende stemmen van Democratische gedelegeerden, waardoor ze nu ook officieel de kandidaat is van haar partij.

Harris had vorige maand al aangegeven dat ze in principe bereid is om op Fox News met Trump in debat te gaan. Na de aankondiging van Trump heeft Harris nog niet bevestigd of ze ook akkoord is onder de voorwaarden die Trump schetst op Truth Social. Eerder circuleerde 17 september als datum voor het debat. Dat lijkt nu 4 september te worden.

Het debat tussen Trump en Biden eind juni verliep rampzalig voor Biden. Na het debat groeide de druk op Biden om af te zien van zijn herverkiezingscampagne. Enkele weken later, op zondag 21 juli, kondigde Biden aan uit de race te stappen en zijn vicepresident, Kamala Harris, te steunen als kandidaat.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer