BinnenlandItalië
CHE-docent verongelukt in Italiaanse bergen; „Nieuws ingeslagen als een bom”

Een 46-jarige docent en onderzoeker van de Christelijke Hogeschool in Ede is tijdens een bergwandeling in de Dolomieten woensdagochtend uitgegleden en om het leven gekomen. „Dit nieuws is ingeslagen als een bom”, zegt bestuursvoorzitter Jan Hol.

Daniël Gillissen, ND
Een Italiaanse reddingshelikopter. beeld AFP, Pierre Teyssot
Een Italiaanse reddingshelikopter. beeld AFP, Pierre Teyssot

Jeanet Oosterhuis-Stoit was met haar gezin aan het wandelen in het Rosengartenmassief, in het Duitstalige gebied in Noord-Italië. Tijdens het laatste deel van een afdaling verloor ze in het bijzijn van haar man haar evenwicht. Ze gleed naar beneden en viel enkele tientallen meters van de steile rotshelling. De kinderen van het gezin waren al in de verderop gelegen berghut aangekomen.

Het ongeluk gebeurde op het pad van de imposante bergtop Torri del Vajolet. De populaire route voor ervaren wandelaars loopt van de berghut Re Alberto (op een hoogte van 2621 meter) naar Vajolet (op 2243 meter).

Een bergreddingsteam dat in de buurt was voor een oefenklim verleende eerste hulp totdat een brandweerhelikopter uit Trente arriveerde met medisch personeel. De vrouw overleed echter voordat ze naar het ziekenhuis kon worden gebracht,  melden lokale Italiaanse media .

Er heerst grote verslagenheid onder collega’s, laat CHE-bestuurder Jan Hol weten. „Wij proberen de familie met zorg en gebeden te omringen.” De hogeschool is deze weken dicht, maar er is volop contact tussen collega’s, merkt Hol.

Oosterhuis was als onderzoeker betrokken bij verschillende lectoraten aan de hogeschool en ze was docent aan de master Contextuele Benadering. „Collega’s kunnen elkaar opzoeken en we zullen bij de opening van het studiejaar op 19 augustus aandacht besteden aan het overlijden van Jeanet.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer