BinnenlandEvangelisatie
David-Paul en Mariëlle evangeliseren met Bijbels en folders: „Iemand op het terras riep: Geloofd zij de Vader!”

David-Paul en Mariëlle van der Wulp proberen al vanaf hun jeugd het Evangelie met anderen te delen. Hoe doen ze dat en wat zijn de reacties als je deze boodschap op de markt of in de trein met anderen deelt?

Mariëlle en David-Paul van der Wulp: „We evangeliseren met het doel dat God geëerd wordt.” beeld familie van der Wulp
Mariëlle en David-Paul van der Wulp: „We evangeliseren met het doel dat God geëerd wordt.” beeld familie van der Wulp

„Voor de gelukkige vinder”, staat er in de Bijbels die David-Paul (29) en Mariëlle (23) weggeven. Het pasgetrouwde koppel vindt het een exacte verwoording van het doel waarmee zij het Woord verspreiden. „Het lijkt alsof de wereld veel te bieden heeft, maar die maakt je niet gelukkig. We willen mensen laten weten dat alleen bij God het echte geluk te vinden is.”

Mariëlle verwijst naar de tekst in 2 Petrus 3:9, die veel voor haar betekent en een belangrijke aansporing tot evangelisatie is. „God wil niet dat enigen verloren gaan, maar dat zij allen tot bekering komen. Na een lange zoektocht ervoer ik dat Hij deze woorden tot me sprak. En als ze voor míj waar zijn, waarom dan niet voor anderen?”

Het kersverse echtpaar uit Langstraat, op Goeree-Overflakkee, richt zich naast het weggeven van Bijbels en het uitdelen van evangelisatiefolders ook op andere activiteiten. Het stel is van plan om in de toekomst arme mensen te helpen, met wie ze ook het Evangelie willen delen. Daarnaast willen ze de Bijbelse boodschap brengen in hun dorp, waar bijna geen christenen wonen.

„Sommigen reageren alsof wij hun een energiecontract willen aanpraten” - David-Paul van der Wulp

Aan steun hebben de twee geen gebrek. „Mijn vader nam me al vanaf jonge leeftijd mee naar evangelisatie in Domburg. Nu steunen mijn ouders onze activiteiten”, zegt Mariëlle. „We worden tijdens het evangeliseren in steden soms bemoedigd door medechristenen. En onze gemeente, de gereformeerde gemeente in Dordrecht, staat ook positief tegenover evangelisatie.”

Evangelisatiemateriaal: Nieuwe Testamenten en folders van Levenslicht. beeld familie van der Wulp

Het echtpaar geeft altijd een persoonlijk kaartje mee als ze Bijbels uitdelen. David-Paul: „Daarop staat dat dit Boek ons geholpen heeft om God te leren kennen, met een aanmoediging om Hem zelf ook te zoeken in dit Woord. Vervolgens geven we de Bijbels weg in de stad of we leggen ze neer in de trein, biddend of het Woord gezegend wordt.”

David-Paul en Mariëlle delen naast Bijbels ook folders uit. Die bestellen ze bij Andreas Murre, een vriend, die met zijn website Levenslicht  evangeliseert door folders te verspreiden.

Er wordt verschillend gereageerd op de evangelisatiepogingen. „Enkelen zitten niet op ons te wachten; ze gaan sneller lopen of kijken weg”, zegt Mariëlle. David-Paul: „Sommigen reageren alsof wij hun een energiecontract willen aanpraten.”

Gelukkig krijgt het echtpaar ook mooie reacties. Mariëlle: „Tijdens het folderen kwam er een oude vrouw met haar vriendin langslopen. Die vriendin wilde er niets mee te maken hebben. Maar de vrouw kwam later met haar rollator teruglopen, benieuwd naar onze folders. Na een mooi gesprek zei ze dat ze de Bijbel lange tijd niet meer had gelezen, maar dat ze van plan was om het diezelfde avond weer te doen.” David-Paul: „Daarna geven we het biddend over in Gods handen.”

„Als je zelf de liefde van Christus ervaart, wil je dat anderen die ook ervaren” - Mariëlle van der Wulp

Meeleven

Meeleven is voor beiden een belangrijk onderdeel van evangelisatie. „Als je tijdens een gesprek hoort wat iemand nodig heeft, kun je daar op aanhaken”, vindt David-Paul. „Ik ging eens naar de stad en bad of ik iemand mocht helpen. Toen kreeg ik de gelegenheid om een ex-gevangene te spreken. Hij had oude kleren aan en zei dat hij anderhalve dag niet had gegeten. Dankbaar aanvaardde hij een bakje friet. Dat is zo mooi om te zien. Iemand die op het terras van de cafetaria zat en dat zag, begon opeens God te verheerlijken en zei: Geloofd zij de Vader! Geloofd zij God.”

Mariëlle: „Daarvoor doen we het – zodat God geëerd wordt. Iedereen kan daaraan bijdragen. Evangeliseren kun je alleen met Gods hulp doen, maar is wel Zijn opdracht. Hij wíl helpen met evangeliseren als je erom bidt. En als je zelf de liefde van Christus ervaart, wil je dat anderen die ook ervaren.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer