BuitenlandHulpverlening
Twee medewerkers Tearfund Engeland omgekomen in Democratische Republiek Congo

Bij een aanval van een gewapende groep op een konvooi van veertien medewerkers van Tearfund Engeland zijn zondag in de Democratische Republiek Congo twee mensen omgekomen. Twaalf anderen wisten te ontkomen en zijn inmiddels in veiligheid.

Redactie buitenland
In beslag genomen wapens in een gevangenis in de Democratische Republiek Congo. beeld AFP, Arsene Mpiana
In beslag genomen wapens in een gevangenis in de Democratische Republiek Congo. beeld AFP, Arsene Mpiana

Het konvooi reisde in de provincie Noord-Kivu en werd bij aankomst in Butembo overvallen. De vijf voertuigen waarmee de medewerkers reisden werden in brand gestoken en zijn volledig uitgebrand.

Tearfund Engeland is gelieerd aan de Nederlandse tak van de organisatie. Tearfund Nederland werkt in Noord-Kivu aan het creëren van een veilige omgeving voor kinderen, die zijn getraumatiseerd als gevolg van de vele conflicten in Oost-Congo tussen gewelddadige milities die met elkaar strijden om toegang tot de mineralen. Zo’n 2,7 miljoen mensen zijn daardoor al op de vlucht geslagen.

„We zijn diep geraakt door deze tragedie. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en we bidden om troost en kracht in deze moeilijke tijd”, laat Guido de Vries, directeur van Tearfund Nederland, weten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer