Kerk & religieBoekenserie Scheppingsorde
KOC en Bijbels Beraad M/V starten boekenserie met vragen over scheppingsorde

Stichting Bijbels Beraad M/V (BBM/V) en KOC starten een boekenserie onder de naam ”Scheppingsorde M/V vandaag”. Woensdag werd in Lunteren het eerste deel gepresenteerd.

De nieuwe boekenserie ”Scheppingorde M/V vandaag” werd woensdag gepresenteerd tijdens een conferentie van Stichting Bijbels Beraad M/V. beeld Niek Stam
De nieuwe boekenserie ”Scheppingorde M/V vandaag” werd woensdag gepresenteerd tijdens een conferentie van Stichting Bijbels Beraad M/V. beeld Niek Stam

De presentatie –tijdens een conferentie van BBM/V  woensdagmiddag in Lunteren– vond plaats door Arno Bronkhorst, bestuurder van KOC, een adviesorganisatie voor scholen, gezinnen en kerken, en door Laurens van der Tang, voorzitter van BBM/V .

De serie moet antwoorden gaan bieden op vragen over relatievorming, seksualiteit en transgenderisme. De doelgroep zijn christelijke gemeenteleden, zowel opvoeders als jongeren. Kerkenraden en scholen kunnen de boekjes per tien exemplaren tegen kostprijs afnemen.

Dr. M. Klaassen, die tot en met deze maand in dienst is bij BBM/V, schreef het eerste deel: ”Man | vrouw”. In tachtig bladzijden worden daarin twintig vragen behandeld, zoals: Wat maakt mannen tot mannen en vrouwen tot vrouwen, welke taken hebben vaders en moeders in het gezin en: wat moet je doen als de taken van een ander geslacht je beter liggen?

De reden dat juist met dit deel wordt gestart, is „omdat de schepping van man en vrouw de basis is van alle andere vraagstukken”, zei Bronkhorst. Over de vorm, in vraag en antwoord, zei hij dat dit een beproefd model is, bijvoorbeeld in catechismussen.

Het voornemen is dat er elk halfjaar een deel zal verschijnen. De uitvoerende redactie ligt in handen van Hennie Bakker-Vroegindeweij, werkzaam bij BBM/V, en Mirjam van Lagen-van der Tang, werkzaam bij KOC, dat onderdeel is van het Ds. G.H. Kerstencentrum.

Een interkerkelijke meeleesgroep bestaat uit ds. D. Breure (Protestantse Kerk in Nederland), ds. J.M.D. de Heer (Gereformeerde Gemeenten), ds. M. van Reenen (Hersteld Hervormde Kerk) en ds. O.M. van der Tang (Gereformeerde Gemeenten in Nederland). „We kunnen er niet meer zomaar vanuit gaan dat de jeugd het gedachtegoed overneemt dat eeuwenlang gemeengoed was”, zei ds. Van Reenen woensdag over de noodzaak van de serie.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer