Kerk & religiePlaatselijk kerknieuws
”In de Gouwstraat” krijgt ‘huiskamer’, en ander plaatselijk kerknieuws

Ook op plaatselijk vlak is er vaak nieuws rond kerken te melden: een gemeente bestaat honderd jaar, er wordt een nieuw kerkgebouw in gebruik genomen, een kerkenraad besluit een van de drie bedehuizen af te stoten. In deze rubriek worden berichten hierover opgenomen.

Johan de Vries (l.) met de cheque die hij van drie kinderen uit Klaaswaal kreeg. Achter hen diaken Alfred van der Slikke. beeld Rinus Zwemer
Johan de Vries (l.) met de cheque die hij van drie kinderen uit Klaaswaal kreeg. Achter hen diaken Alfred van der Slikke. beeld Rinus Zwemer

In de Gouwstraat

De inloopruimte van Bijbel- en Inloophuis ”In de Gouwstraat” in Rotterdam is omgevormd tot ‘huiskamer’. Zaterdag werd deze in gebruik genomen.

Doel van de restyling is „de drempel voor bezoekers nog lager te maken dan deze al was en een huiselijke en vertrouwelijke sfeer te creëren”, liet Rinus Zwemer zaterdag namens ”In de Gouwstraat” weten. Deze evangelisatiepost van de Gereformeerde Gemeenten is sinds september 2006 actief in de Rotterdamse wijk Oud-Charlois.

De restyling werd mede mogelijk gemaakt door een gemeentebrede actie in de gereformeerde gemeente te Klaaswaal, die dit tot een seizoensproject had gemaakt. De opbrengst van de actie werd zaterdag door drie kinderen van deze gemeente in de vorm van een cheque overhandigd aan Johan de Vries, voorzitter van de classicale evangelisatiecommissie.

Bij de ingebruikname waren ook bezoekers van de post en mensen uit de achterban aanwezig, aldus Zwemer. Het geheel is volgens hem „een mooie samenwerking tussen een individuele gemeente en de evangelisatiepost en vindt mogelijk navolging bij andere gemeenten.”

Evangelist Martin Rozema verzorgde het openingswoord.

Klok Ten Boer

In het Groningse Ten Boer is vorige week maandag consensus bereikt tussen de dorpsbewoners en de gemeente Groningen over het gebruik van de torenklok.

Bij het overleg waren twintig omwonenden aanwezig – aanzienlijk minder dan bij een door de gemeente Groningen georganiseerde bijeenkomst in maart . Vorig jaar kwamen er bij de gemeente verschillende meldingen binnen over geluidsoverlast door de klok.

Het uurwerk zal voortaan slaan op het hele en halve uur tussen zeven uur en elf uur ’s avonds; het carillon is te horen op het eerste en derde kwartier tussen acht en zes uur ’s avonds. Verder zal de klok gedurende maximaal twee minuten beieren om twaalf en zes uur van maandag tot en met vrijdag.

Hart voor West

Stichting Ontmoeting is een samenwerking aangegaan met Hart voor West  in Rotterdam, een zendingsgemeente binnen de Christelijke Gereformeerde Kerken. „Dit om onze zondagse diensten meer te verbinden met een kerkelijke gemeenschap waar bezoekers niet alleen het Woord kunnen horen, maar ook aan allerlei andere activiteiten mee kunnen doen. En waar ook gedoopt en avondmaal gevierd wordt”, schrijft directeur Gerard Stoop in het vorige week verschenen nummer van ”Post van Ontmoeting”. Ontmoeting organiseert in Rotterdam al vele jaren zondagse diensten voor onder andere dak- en thuislozen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer