Kerk & religieCuratorium GG
GG stellen drie studenten beroepbaar; student H.R. Keurhorst mag versneld proponeren

Het curatorium van de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten (GG) heeft woensdag drie studenten beroepbaar gesteld: J. Janse uit Vierhouten, J.C. Kriekaart uit ’s-Gravenpolder en R.T. Michielse uit Kesteren.

Redactie kerk
Het curatorium van de Gereformeerde Gemeenten stelde woensdag drie kandidaten beroepbaar. V.l.n.r. R.T. Michielse, J. Janse en J.C. Kriekaart. beeld M. Bal
Het curatorium van de Gereformeerde Gemeenten stelde woensdag drie kandidaten beroepbaar. V.l.n.r. R.T. Michielse, J. Janse en J.C. Kriekaart. beeld M. Bal

De drie mannen, die in 2020 werden  toegelaten tot de opleiding en deze week hun examen deden, zijn vanaf maandag 17 juni beroepbaar in de gemeenten.

Tot het vierde leerjaar werden woensdag de studenten W. de Jong (Kootwijkerbroek) en J. Kroon (Doornspijk) bevorderd.

De  studenten  K.L. Blok (’s-Gravenpolder) en D. de Jong (Nieuw-Vennep) zijn bevorderd naar het derde leerjaar. Zij mogen nu naast hun studie in de gemeenten voorgaan om een stichtelijk woord te spreken.

Ook student H.R. Keurhorst (Veenendaal), die vorig jaar werd toegelaten , is bevorderd tot het derde leerjaar en mag gaan proponeren. Vanwege zijn eerder genoten opleiding aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn is hij aan het begin van dit schooljaar al ingestroomd in het tweede leerjaar.

In deze kerkzaal van de Boezemsingelkerk te Rotterdam-Centrum houden studenten van de Theologische School hun proefpreken. beeld RD, Anton Dommerholt

De andere vier studenten die vorig jaar werden toegelaten, zijn woensdag bevorderd naar het tweede leerjaar: L.J. van den Berge (Tholen), W. van Ee (Otterlo), B.J. Meulmeester (’s-Gravenpolder) en A.M.C. Westeneng (Geldermalsen).

Eind mei liet het curatorium twee studenten toe : G.J. van den Ende en S. de Vries. De Theologische School telt daarmee komend seizoen elf studenten.

Dat een GG-student zijn opleiding aan de Theologische School versneld afrondt, komt niet vaak voor. De laatste was Israëlwerker M.L. Dekker, die in 2019 na een studie van twee jaar predikant werd. Daarvoor mochten J.M.D. de Heer (na drie jaar studie in plaats van vier) en L. Terlouw (na twee jaar) versneld afstuderen, beiden in 2004 .

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer