Kerk & religieZending
ZGG benoemt Wouter van Blitterswijk als evangelist voor Guinee

Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG) heeft Wouter van Blitterswijk (37) benoemd als evangelist voor het zendingswerk in Guinee.

Redactie kerk
Het gezin van Wouter van Blitterswijk, die door ZGG is benoemd als evangelist voor Guinee. beeld Zending Gereformeerde Gemeenten
Het gezin van Wouter van Blitterswijk, die door ZGG is benoemd als evangelist voor Guinee. beeld Zending Gereformeerde Gemeenten

Dat deelde ZGG maandag mee.

Wouter en Elina van Blitterswijk-den Hertog hebben vijf kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 13 jaar. Het gezin is lid van de gereformeerde gemeente in Berkenwoude, waar Wouter dient als ouderling.

Wouter van Blitterswijk is zelfstandig ondernemer en eigenaar van verschillende bedrijven die elektrische bedrijfswagens en tuinmaterieel verkopen. Zijn vrouw heeft gewerkt als verzorgende en lesgegeven als instructeur verpleegkunde.

ZGG startte in 1991 met zendingswerk in Guinee. De organisatie is actief in de plaats Garama, in het Mogofin-stamgebied, en in de plaatsen Coliah en Boké, waar (grotendeels) Soso wordt gesproken. Het ZGG-team bestaat uit negen werkers. Eén ZGG-werker woont in Senegal en begeleidt van daaruit het Bijbelvertaalwerk in het Mogofin.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer