Buitenland
Meerdere dorpen worden geëvacueerd in zuiden Duitsland

Verschillende plaatsen in de buurt van de rivieren Donau en Schmutter, in de deelstaat Beieren in het zuiden van Duitsland, moeten geëvacueerd worden om wateroverlast. Dat hebben lokale autoriteiten aangekondigd.

De evacuatie omvat plaatsen als Auchsesheim en Heissesheim, evenals delen van Nordheim, Mertingen, Asbach-Bäumenheim en Urfahrhof. De autoriteiten roepen op tot kalmte en manen mensen alleen de hoogstnoodzakelijke spullen mee te nemen. Er worden opvangplekken klaargemaakt.

In de Beierse plaats Straubing is de noodtoestand uitgebreid tot gebieden rondom de stad. De verwachting is dat het waterpeil van de Donau in de nacht van zondag op maandag verder stijgt. De noodtoestand moet een efficiëntere inzet van de hulpdiensten mogelijk maken.

Het zuiden van Duitsland wordt sinds vrijdag getroffen door zware regenval. In Beieren zijn waterstanden bereikt die normaal gezien maar één keer in de honderd jaar voorkomen. Rivieren treden buiten hun oevers en meerdere dammen zijn doorgebroken. Bij reddingswerken kwam een brandweerman om, een andere is nog vermist. Daarnaast is een vrouw vermist.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer