BinnenlandProtest 
Pro-Palestijnse demonstrant opgepakt voor geweldpleging tijdens SGP-Israëlactie

De politie heeft donderdagmiddag tijdens een lawaaiprotest bij het Amsterdamse stadhuis een persoon opgepakt die verdacht wordt van openlijke geweldpleging bij de demonstratie op de Dam afgelopen maandag. De man werd door de politie herkend van eerdere demonstraties.

Redactie binnenland
Een aanhanger van Israël en een pro-Palestijnse demonstrant stonden maandag lijnrecht tegenover elkaar op de Dam. De verdachte is op deze foto niet te zien. beeld ANP
Een aanhanger van Israël en een pro-Palestijnse demonstrant stonden maandag lijnrecht tegenover elkaar op de Dam. De verdachte is op deze foto niet te zien. beeld ANP

Dat schrijft De Telegraaf donderdag. Ozan T. is volgens de krant een vast gezicht bij de pro-Palestijnse demonstraties in de hoofdstad. Bij een eerder protest op het Rokin zou hij op een politiebusje hebben gestaan en in februari dit jaar verstoorde hij een gemeenteraadsvergadering omdat Halsema geen petitie in ontvangst wilde nemen. Ook zou hij de hoofdrol spelen in een filmpje van het Damprotest, gemaakt door een verslaggever van het Reformatorisch Dagblad, waarin de confrontatie tussen een ME’er en een demonstrant te zien is. T. neemt volgens De Telegraaf een leiderschapsrol op zich binnen de groep demonstranten die in staat zijn tot een fysieke clash met de ME.

Afgelopen maandagmiddag waren enkele tientallen tegendemonstranten op de been die naar een pro-Israëlactie van de SGP op de Dam wilden gaan. In totaal werden toen 73 mensen aangehouden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer