Binnenland
Azmani (VVD) zegt dat alleen een sterk Europa Poetin kan stoppen

Volgens VVD-lijsttrekker voor de Europese verkiezingen Malik Azmani is een sterk Europa essentieel om de Russische president Vladimir Poetin te stoppen. „Alleen met een sterk Europa kunnen we ervoor zorgen dat zijn droom een nachtmerrie wordt”, zei Azmani op het VVD-congres in Nieuwegein. Volgens de VVD’er droomt Poetin van herstel van het grote, oude Russische rijk.

Azmani benadrukte daarmee dat de verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni belangrijk zijn. Vrijheid en veiligheid zijn in deze turbulente tijden niet meer vanzelfsprekend, en ook „Europa gaat niet vanzelf. We hebben niets, echt niets aan partijen die oproepen om uit de Europese Unie te gaan”, zei hij. Of aan partijen die de Europese samenwerking van binnenuit willen uithollen, voegde Azmani eraan toe.

„Zij houden u niet veilig. Zij houden Nederland niet veilig.” Zij denken het zonder Europese samenwerking wel te kunnen rooien, zei Azmani.

Samenwerking in de Europese Unie is volgens hem belangrijk voor de bescherming van ieders veiligheid en om grip te krijgen op migratie, zei hij als voorbeeld. Maar ook voor een sterke economie en „groene groei” is de EU belangrijk, benadrukte hij.

Volgens Azmani staat de democratie op het spel en is het nu belangrijker dan ooit om in Europa samen te werken. „Wij hebben een taak met elkaar.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer