Buitenland
Bondgenoten houden exercities na raketlancering Noord-Korea

De Verenigde Staten, Zuid-Korea en Japan hebben gezamenlijke militaire exercities gehouden na een nieuwe raketlancering van Noord-Korea. Het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap bericht dat onder meer bommenwerpers van het type B-52H en gevechtsvliegtuigen het luchtruim kozen.

Het zou de eerste keer dit jaar zijn dat de drie landen samen zo’n oefening uitvoeren. Daar moet volgens het ministerie van Defensie van Zuid-Korea een afschrikwekkende werking van uitgaan. Ook moeten de exercities de landen in staat stellen om effectiever samen op te treden.

De geïsoleerde kernmacht Noord-Korea zorgt regelmatig voor internationale onrust door wapens te testen. Het land heeft dinsdag opnieuw een ballistische raket afgevuurd, voor zover bekend de derde keer dit jaar dat zo’n lancering plaatsvond. Het projectiel belandde na de lancering in zee.

De luchtoefening van de Amerikanen, Japanners en Zuid-Koreanen begon enkele uren later. Militaire vliegtuigen vlogen toen rond ten zuidoosten van het Zuid-Koreaanse Jeju-eiland.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer