Buitenland
Amerikaan krijgt levenslang voor fatale aanval bij Duits kasteel

Een 31-jarige Amerikaan is maandag door een Duitse rechtbank veroordeeld tot een levenslange celstraf voor een fatale aanval op toeristen bij het slot Neuschwanstein. De man stond terecht voor moord, verkrachting en poging tot moord. Bij aanvang van zijn proces vorige maand legde hij een bekentenis af.

De Amerikaan moet zeker vijftien jaar van zijn straf uitzitten, maar volgens de voorzitter van de rechtbank in het Duitse Kempten is het onwaarschijnlijk dat zijn gevangenisstraf daarna wordt opgeschort.

De aanval vond plaats op 14 juni vorig jaar. De man zou in de buurt van het kasteel in de Duitse deelstaat Beieren een 21-jarige vrouw tegen de grond hebben gewerkt. Daarna duwde hij haar 22-jarige vriendin die te hulp schoot van een helling. Zij stortte 50 meter naar beneden en raakte ernstig gewond. Vervolgens misbruikte de man de 21-jarige vrouw seksueel, waarna hij ook haar van de helling gooide. Zij overleed aan haar verwondingen. De dader kende zijn slachtoffers niet.

Neuschwanstein behoort tot de populairste toeristische bestemmingen in Duitsland. Jaarlijks komen zo’n anderhalf miljoen mensen naar het slot, dat soms als sprookjeskasteel wordt omschreven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer