Binnenland
Woonboerderij uitgebrand in Hoornaar

Een vrijstaande woonboerderij uit 1898 in het Zuid-Hollandse dorp Hoornaar, bij Gorinchem, is zaterdag afgebrand. Bij de brand in het pand aan de Lage Giessen kwam veel rook vrij. De brand ontstond binnen, maar verspreidde zich naar het dak. Aan de achterzijde is daardoor de nok ingestort, zegt een woordvoerder van de brandweer.

Aan het begin van de middag was de brand onder controle. De boerderij wordt aan de achterkant gesloopt om te zorgen dat nergens meer brandhaarden zijn.

Op het moment dat de brand uitbrak waren er drie mensen in het huis. Zij konden op tijd wegkomen, maar hadden wel wat rook ingeademd en zijn daarom nagekeken door ambulancepersoneel, zegt de brandweerwoordvoerder. Hij verwacht nog tot in de avond bezig te zijn met nablussen en sloopwerkzaamheden. Mogelijk is een gaskacheltje de oorzaak geweest, maar dat is nog niet zeker, zegt hij.

Met een zogeheten waterscherm, een soort grote sproeier, kon de brandweer voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naastgelegen huis, een woning met een rieten kap.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer