Buitenland
Rusland en Iran halen banden verder aan

Rusland en Iran gaan de onderlinge banden verder aanhalen. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken verwacht dat president Vladimir Poetin en zijn Iraanse ambtgenoot Ebrahim Raisi spoedig een nieuw verdrag zullen tekenen om het strategische partnerschap tussen de landen verder uit te werken.

De woordvoerster zei dat de banden tussen Iran en Rusland enorm verbeteren door de nieuwe „internationale context”. Daarom komt er een nieuwe overeenkomst. Die moet worden ondertekend tijdens een toekomstige bijeenkomst met Poetin en Raisi. De leiders spraken elkaar vorige maand al uren in het Kremlin.

Iran en Rusland werken al samen op militair gebied. De Iraanse autoriteiten maakten vorig jaar melding van de voorgenomen aanschaf van Russische militaire vliegtuigen en helikopters. De Russen maken tijdens de oorlog in Oekraïne op grote schaal gebruik van Iraanse drones.

Rusland heeft tijdens de oorlog ook toenadering gezocht tot buurland Noord-Korea. De VS zeggen dat die geïsoleerde dictatuur inmiddels ballistische raketten levert aan de Russische strijdkrachten.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer