Buitenland
Hezbollah-leider: aanval Hamas was reanimatie Palestijnse zaak

De aanval van Hamas op Israël op 7 oktober heeft de Palestijnse zaak nieuw leven ingeblazen. Dat heeft leider Hassan Nasrallah van Hezbollah in Libanon woensdag tijdens een toespraak gezegd. Volgens hem is de strijd van de Palestijnen weer naar de voorgrond gebracht, nadat deze bijna was vergeten.

„De Israëli’s hebben nu duidelijkheid dat ze te maken hebben met een volk dat zijn land, zijn geschiedenis, zijn heden of zijn heiligdommen niet is vergeten”, aldus Nasrallah. Hij benadrukte dat de Palestijnen zelfstandig de actie zijn begonnen en Hezbollah de dag daarna heeft besloten hen, vanuit Libanon, te helpen.

De wijze waarop Israël heeft teruggeslagen, namelijk via een grootschalige aanval op de Gazastrook, heeft ertoe geleid dat het beeld van het land drastisch is bijgesteld, zegt de Hezbollah-leider. Het imago van Israël als democratie is aan diggelen, in zijn ogen. De internationale gemeenschap ziet Israël nu volgens Nasrallah als een land dat kinderen en burgers doodt en laat verhongeren.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer