PolitiekPodcast Bellen met Den Haag
„Van der Staaij blijft nog wel even op het Binnenhof“

In de dankwoorden van de nieuwe voorzitter Martin Bosma klonk na zijn overwinning rancune door. „Iets teveel naar mijn smaak,” zegt politiek redacteur Jakko Gunst. „Als je uitsluitend zegt: We zijn jarenlang genegeerd, aan de kant gezet, uitgesloten, maar nu is onze tijd gekomen, dan vind ik dat een gemiste kans om richting partijen die jou niet zagen zitten als voorzitter een handreiking te doen.”

Redactie podcast
beeld RD
beeld RD

„Als nieuwe voorzitter van de Tweede Kamer kan je beter de verbinding zoeken. Ook al is hij niet onomstreden, hij verdient wel een faire kans.”

In de vijfde aflevering van de podcast Bellen met Den Haag bespreekt Jakko Gunst de verkiezing van de voorzitter van de Tweede Kamer, de mogelijke coalitie, het voorstel van de VVD over de spreidingswet en de rol van VVD-leider Yeşilgöz.
En blijft SGP’er Van der Staaij toch nog wel actief in de politiek? Die kans is zeker aanwezig. Omtzigt noemt Van der Staaij als voorzitter van een commissie die de Tweede Kamer kan gaan adviseren hoe om te gaan met de grondrechten. „Een afscheid in de politiek is bijna altijd tijdelijk,” aldus Jakko.
Luister de podcast:

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer