Buitenland
Doden en tientallen gewonden bij aanslag in Filipijnen

Bij een explosie tijdens een katholieke kerkdienst in de Filipijnen zijn zondag vielen vier doden en vijftig gewonden gevallen. Volgens de plaatselijke autoriteiten gaat het om een terreuraanslag.

ANP

De ontploffing vond om 07.40 uur lokale tijd plaats op een universiteit in de stad Marawi, zo’n 820 kilometer ten zuiden van Manila. De Mindanao State University is naar eigen zeggen „diep bedroefd en geschokt” door het geweld en heeft de lessen tot nader order opgeschort.

Bij de aanslag werd mogelijk een zelfgemaakte bom gebruikt, aldus een legercommandant. Die vermoedt dat een jihadistische groepering verantwoordelijk was. Een regionale politiechef denkt dat de explosie mogelijk een vergeldingactie was na de dood van elf militanten van die groepering tijdens een legeroffensief van vrijdag.

Marawi werd in 2017 belegerd door militanten verbonden aan Islamitische Staat (IS). Daarbij kwamen meer dan 1200 mensen om het leven, ook burgers. Er raakten circa 200.000 mensen ontheemd en de stad lag in puin. De militanten werden na vijf maanden door het leger verdreven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer