Cultuur & boeken
Actieboeken christelijke kinderboekenweek verdwijnen, vanaf 2024 gratis geschenk

De christelijke Kinderboekenweek heeft vanaf 2024 een andere opzet. De drie actieboeken, die tegen gereduceerd tarief te koop zijn, verdwijnen.

Redactie cultuur
Christelijke kinderboeken. Beeld RD
Christelijke kinderboeken. Beeld RD

In plaats daarvan krijgt iedereen die minimaal € 13,50 besteedt aan kinderboeken een gratis geschenkboek. Die opzet is vergelijkbaar met die van de reguliere kinderboekenweek, waar al sinds 1962 een gratis Kinderboekenweekgeschenk wordt uitgedeeld. Ook verandert de naam van de christelijke variant in Actieweek christelijke kinderboeken.

Het actieprentenboek blijft wel bestaan, meldt de organisatie achter deze christelijke kinderboekenweek, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boekenvak (BCB). Per saldo betekent het dus dat er één boek minder zal verschijnen.

Overigens had de christelijke kinderboekenweek in 2013 ook eenmalig deze opzet: toen kregen kopers in de christelijke boekhandel het geschenk ”Top” van Helga Warmels bij aankoop van een boek. Het jaar erop keerden de actieboeken stilzwijgend terug.

Volgens de BCB heeft onderzoek onder boekhandels nu uitgewezen dat de voorkeur uitgaat naar de nieuwe vorm. Die opzet is een voortzetting van een wijziging in 2020: toen was er voor het eerst geen Christelijke Kinderboekenmaand meer en besloot de christelijke brancheorganisatie meer aansluiting te zoeken bij de algemene Kinderboekenweek.

De Actieweek christelijke kinderboeken start, net als de Kinderboekenweek, op 2 oktober. Over het thema is nog geen mededeling gedaan. De auteurs van het christelijke geschenkboek en actieprentenboek maakt de BCB bekend in januari.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer