Buitenland
Ruim 40.000 mensen uit Nagorno-Karabach naar Armenië gevlucht

Armenië heeft meer dan 40.000 vluchtelingen opgevangen uit Nagorno-Karabach. De Armeense regering spreekt van 42.500 mensen, waarmee ruim een derde van de inwoners de regio heeft verlaten.

ANP

De meeste inwoners van Nagorno-Karabach zijn van Armeense komaf. Armenië zegt dat na de inval van Azerbeidzjaanse militairen, vorige week, sprake is van etnische zuiveringen. Azerbeidzjan heeft gezegd dat de Armeniërs beschermd zullen worden, maar daar lijkt een groot deel van de bevolking weinig vertrouwen in te hebben.

Artsen zonder Grenzen (AzG) heeft woensdag aangekondigd hulp te verlenen aan de vluchtelingen. „De bevolking van deze regio heeft negen maanden moeten doorstaan in isolatie afgesneden van cruciale materialen, voedselvoorraden en medische en humanitaire ondersteuning”, zegt Franking Frias van AzG in een verklaring. De hulpverleners vangen mensen op in Armenië.

Frias noemt het „cruciaal” dat vluchtelingen een veilige doorgang wordt verschaft. „Dit is om te vermijden dat door dit conflict in de regio nog meer slachtoffers vallen en om te voorkomen dat hun gezondheid, waardigheid en veiligheid nog verder in gevaar komen tijdens hun vlucht.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer