Kerk & religie
Vaticaan roept op tot gebed voor synode

Het Vaticaan nodigt 1,4 miljard rooms-katholieken wereldwijd uit om mee te bidden voor de komende bisschoppensynode. Die oproep deed kardinaal Mario Grech, de secretaris-generaal van de bisschoppensynode vrijdag, in een brief aan ruim 3000 bisschoppen uit alle delen van de wereld.

Redactie kerk
De paus tijdens een audientie vorige week. beeld AFP,  Alberto Pizzoli
De paus tijdens een audientie vorige week. beeld AFP, Alberto Pizzoli

De bisschoppensynode ”Voor een synodale kerk: communio, participatio, missio”, die in oktober 2021 door paus Franciscus in het leven werd geroepen, is een wereldwijd overlegorgaan waarin bisschoppen raad kunnen geven aan de paus en rooms-katholieken aangemoedigd worden om feedback te geven aan hun lokale bisdommen. Op de synode, die van 4 tot 29 oktober in het Vaticaan wordt gehouden, nemen naast bisschoppen en priesters ook mannelijke en vrouwelijke leken deel.

Grech roept bisschoppen op om voor de synode te bidden en „elke christelijke gemeenschap, vooral de kloostergemeenschappen, aan te sporen tot eenstemmig en onophoudelijke gebed”. Daarnaast stuurt het synodesecretariaat ook suggesties mee voor teksten die de komende weken gebeden kunnen worden in alle kerken, kapellen en kloosters.

De openingseucharistie van de synode vindt plaats op 4 oktober op het Sint-Pietersplein in Rome.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer