Kerk & religie
Delegatie luidt noodklok bij Europees Parlement over situatie Pakistaanse christenen

Een delegatie Pakistaanse christenen heeft vrijdag in Brussel de noodklok geluid bij het Europees Parlement over de situatie van christenen in hun land.

Redactie kerk
De Pakistaanse delegatie in Europa. beeld Watson Gill
De Pakistaanse delegatie in Europa. beeld Watson Gill

De groep, bestaande uit Watson Gill, Ijaz Mathew Zulfquar, voorganger Imran Gill, Gasper Daniel en Anson Sikandar spraken vrijdag met de European External Action Committee. Daar stelden zij de nijpende situatie voor christenen in Pakistan aan de orde. De aanwezigen deden een appel op Europa om voor de rechten van deze minderheid op te komen.

De delegatie drong aan op erkenning van religieuze minderheden als gelijke burgers in Pakistan, op het tegengaan van de gedwongen bekering van vrouwen en op afschaffing van de blasfemiewetten die vaak worden gebruikt om christenen te veroordelen. Ook vroeg zij om vrijlating van verschillende christenen die vanwege dergelijke blasfemiewetten momenteel vastzitten.

Een petitie is aangeboden aan Josip Borrell, de vicevoorzitter van de Europese Commissie. De delegatie pleitte voor inperking van Europese handelsvoorwaarden met Pakistan, de zogeheten SAP±status waarmee het land sinds 2014 gunstige handelsvoorwaarden met de EU heeft. Deze voorkeursbehandeling moet volgens de Pakistaanse christenen worden opgeschort totdat daadwerkelijk vooruitgang te zien is in de situatie van christenen in het land.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer