Groen & duurzaamheidnieuws in beeld
Schoonheid: groen is hip

Hans de Braal (1964) uit Leerdam is docent scheikunde en beleidsmedewerker in het voortgezet onderwijs. In zijn vrije tijd houdt Hans zich graag bezig met natuurfotografie.

Boomkikker. beeld Hans de Braal
Boomkikker. beeld Hans de Braal

Rood, blauw en paars, de kleuren stroomden onze redactiemailbox binnen na een oproep in mei om een fotoserie in kleur met ons te delen. Uit alle inzendingen kozen we acht mooie kleurenseries van lezers. Deze aflevering: groen.

Als je iets wilt verkopen of aanvaardbaar wilt maken helpt het om het groen te noemen. Groene stroom, groene chemie of groene politiek. Groen staat namelijk voor natuurlijk, duurzaam en goed voor het milieu. Of de groene vlag altijd de lading dekt is de vraag. In ieder geval is het wel duidelijk waarom juist deze kleur wordt gekozen. Groen is namelijk een dominante kleur in de natuur. En dan komen we meteen uit bij mijn passie: natuurfotografie. Het is dan ook niet moeilijk om een keuze te maken uit natuur-foto’s waar de kleur groen bepalend is. Er zijn veel tinten groen: denk aan het tere groen als je in het voorjaar uitkijkt over de Veluwse Valenberg. Of aan het bijna lichtgevende groen van mos langs een IJslands beekje. En wat dacht je van het camouflagegroen van een bidsprinkhaan of een boomkikker.

Bekijk de foto’s hieronder:

19556556.JPG
Boomkikker. beeld Hans de Braal
19556554.JPG
Bidsprinkhaan. beeld Hans de Braal
19556555.JPG
Kleine groene bijeneter. beeld Hans de Braal
19556557.JPG
Bijna lichtgevend mos langs een beekje in IJsland. beeld Hans de Braal
19556558.JPG
Uitzicht over de Valenberg. beeld Hans de Braal
19556560.JPG
Grote keverorchis. beeld Hans de Braal
19556561.JPG
Halsbandparkiet. beeld Hans de Braal
19556559.JPG
beeld Hans de Braal

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Nieuws in beeld

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer