Kerk & religie
Curatorium GG laat dinsdag twee studenten toe

Het curatorium van de Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten (GG) heeft dinsdag H.R. Keurhorst (38 jaar) uit Veenendaal en B.J. Meulmeester (34) uit ’s-Gravenpolder toegelaten tot de predikantenopleiding.

Redactie kerk
Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten te Rotterdam. beeld RD, Anton Dommerholt
Theologische School van de Gereformeerde Gemeenten te Rotterdam. beeld RD, Anton Dommerholt

Keurhorst is ouderling in de gereformeerde gemeente te Veenendaal. Hij studeerde theologie en is werkzaam als docent klassieke talen en godsdienst aan het Ichthus College te Veenendaal. Keurhorst is ook als docent verbonden aan het Centrum voor Godsdienstonderwijs (CGO), onder andere voor de hbo-opleiding. Hij is getrouwd. Het echtpaar heeft twee kinderen.

Dinsdagmiddag liet het curatorium Meulmeester toe. Hij is ouderling in de gereformeerde gemeente van ’s-Gravenpolder en in het dagelijks leven werkzaam als projectmanager. Hij is getrouwd. Het echtpaar heeft drie kinderen.

Maandag werden twee studenten toegelaten: L.J. van den Berge (41 jaar) uit Tholen en W. van Ee (43) uit Otterlo.

Het curatorium komt ook woensdag bijeen om personen te horen die een attest kregen van hun kerkenraad om gehoord te worden voor toelating tot de predikantenopleiding.

De Theologische School telt momenteel tien studenten. Het curatorium komt op 12 en 14 juni samen voor de examens van de huidige studenten. Dan wordt ook een besluit genomen over de beroepbaarstelling van de studenten uit het vierde leerjaar. Het gaat om: A.E. Brijder (Werkendam), J.M. Evers (Capelle aan den IJssel) en J.J. Hoogerbrug (Ammerstol). Bij goed gevolg worden zij beroepbaar per 19 juni.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer