Hobbybakster Sarina Aarnoudse-Danker (26) uit Tholen maakte een speciale taart voor de eerste verjaardag van haar nichtje.
Sarina bakt regelmatig taarten voor mensen om haar heen. Toen haar nichtje een jaar werd, pakte ze extra uit. „Sarah-Lynn is mijn naamgenootje dus dat maakte het voor mij extra speciaal”, vertelt ze. Zelfs de topper maakte de Zeeuwse zelf, met de naam Sarah-Lynn erop, met behulp van een snijplotter.
De taart heeft een bodem van biscuitdeeg, met daarop een laagje aardbeienjam en Zwitserse room. De margrietjes zijn van fondant.
Recept
Benodigdheden
mix voor biscuit / kapselmix
aardbeienjam
mix voor banketbakkersroom (200 gram)
ongeklopte slagroom (100ml)
mix voor botercreme
rolfondant
kleurstof roze / geel
bloem uitstekers
evt. taarttopper
Bereidingswijze
Bereid de biscuit zoals aangegeven op de verpakking. Voor een extra hoge taart bak je twee biscuits.
Laat de biscuit helemaal afkoelen en snij deze door.
Voor de vulling: bereid de banketbakkersroom en klop de slagroom op (zonder suiker). Meng de opgeklopte slagroom en banketbakkersroom door elkaar. Je krijgt nu een heerlijke Zwitserse room.
Vul de biscuit met de aardbeienjam en de Zwitserse room.
Bereid vervolgens de botercreme en gebruik roze kleurstof om de crème te kleuren. Smeer de taart af met de botercreme. Zet de taart vervolgens in de koelkast.
Afwerking
Gebruik rolfondant voor het maken van de bloemetjes. Rol de rolfondant uit en gebruik de uitstekers voor het maken van de bloemetjes. Maak kleine en grote bloemetjes.
Kleur een klein stukje rolfondant geel en maak daar kleine rondjes van, plak die in het midden van de bloemetjes.
Plak de bloemetjes vervolgens op de taart.
Zet een persoonlijke taarttopper in het midden en de taart is af!