Kerk & religie
Tijdelijk plek voor vluchtelingen in pastorie Tholen en Rotterdam

In Rotterdam en Tholen zijn deze week kerkelijke initiatieven gestart om vluchtelingen tijdelijk op te vangen in onder meer leegstaande pastorieën.

Redactie kerk
Tholen. beeld ANP, Marco de Swart
Tholen. beeld ANP, Marco de Swart

Dat meldde het landelijke project de Thuisgevers, een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en de gemeente Kampen, donderdag.

De gereformeerde kerk in Rotterdam-Delfshaven richt een leegstaande pastorie in voor de huisvesting van een gezin dat binnenkort arriveert. In de protestantse gemeente Rotterdam-Noordrand komen drie etagewoningen vrij uit kerkelijke erfenissen. Het gaat om een woning in Rotterdam-Noord en twee in Rotterdam-Zuid. In deze woningen komen vanaf januari statushouders te wonen.

In de gemeente Tholen komt tijdelijk de pastorie van de protestantse gemeente (Ichthuskerk) vrij. Hier wordt een gezin herenigd, waarvan de gevluchte dochter nu nog in een asielzoekerscentrum woont, terwijl haar nagereisde ouders met twee jongere kinderen al enige tijd in een noodopvang verblijven. Zij kunnen nu in de pastorie terecht en stromen binnen enkele maanden door naar een reguliere woning in Tholen.

Eerder gingen Thuisgeef-initiatieven van start in de gemeenten Kampen en Stichtse Vecht. Door het project komt er ruimte vrij in azc’s. Volgens de Thuisgevers verkennen ruim tachtig initiatieven op dit moment de mogelijkheden om ook tijdelijk statushouders op te vangen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer