Kerk & religie
Vluchtelingen krijgen tijdelijk onderdak in pastorie Breukelen

In de leegstaande pastorie van de protestantse gemeente in Breukelen worden deze maand zes statushouders gehuisvest voor maximaal een halfjaar. Het gaat om asielzoekers met een verblijfsvergunning die nu nog in een azc wachten op woonruimte.

Staatssecretaris Eric van der Burg bezocht recent in Kampen de eerste tijdelijke opvangplek voor statushouders die via het project de Thuisgevers werd gerealiseerd. beeld Dick Vos
Staatssecretaris Eric van der Burg bezocht recent in Kampen de eerste tijdelijke opvangplek voor statushouders die via het project de Thuisgevers werd gerealiseerd. beeld Dick Vos

De gemeente Stichtse Vecht en de protestantse gemeente in Breukelen sluiten zich daarmee aan bij de Thuisgevers, een initiatief van de Protestantse Kerk in Nederland en de gemeente Kampen om ruimte vrij te maken in de overvolle azc’s.

„Toen het project de Thuisgevers begin september werd gelanceerd, moest ik meteen denken aan onze leegstaande pastorie”, zegt initiatiefnemer Bertine Oosthoek. Zowel de gemeente Stichtse Vecht als de protestantse gemeente reageerde positief. De afgelopen weken is de pastorie in Breukelen opgeknapt en ingericht. „Ook staat er een aantal vrijwilligers klaar om de nieuwe bewoners als buddy bij te staan”, aldus Oosthoek.

In Kampen werden recent de eerste twee vluchtelingen opgevangen via de Thuisgevers. Op dit moment verkennen „tientallen kerken en maatschappelijke organisaties” de mogelijkheden om statushouders tijdelijk te huisvesten, aldus een woordvoerder donderdag. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van Justitie en Veiligheid. Staatssecretaris Eric van der Burg bezocht recent de opvangplek in Kampen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer