Binnenland
VVD positief over asielcompromis, donderdag weer gesprekken

De VVD is positief over het compromis dat de PVV en NSC hebben bereikt over asiel. Dat liet VVD-leider Dilan Yeşilgöz weten nadat ze met BBB-leider Caroline van der Plas op het Catshuis was bijgepraat over de plannen. Ze heeft nog wat „aanvullende” vragen, maar heeft een „positieve grondhouding”, zei ze na afloop.

ANP

De leiders komen donderdag weer bijeen. Er is volgens Yeşilgöz „veel werk gedaan”. Ze ziet het overleg met vertrouwen tegemoet. „Ik zie het echt wel positief in.” Het compromis houdt in dat er geen asielnoodwet komt waarmee het parlement wordt gepasseerd, maar dat de asielregels wel verder worden aangescherpt.

Ook BBB-leider Caroline van der Plas heeft een „positieve houding”, zei ze toen ze naar buiten kwam rijden bij het Catshuis. Ze complimenteert de leiders van PVV en NSC. „Ik vind dat er hard gewerkt is door Geert Wilders en Nicolien van Vroonhoven.”

„Wij hebben nog wel een aantal vragen”, aldus Van der Plas. „We willen de fractie de gelegenheid geven om eventueel ook nog wat vragen te hebben.” Die vragen komen donderdag aan bod. Het overleg gaat die dag om 16.00 uur verder.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer