Buitenland
Zes doden en twee vermisten door noodweer in Japan

In Japan zijn door rivieroverstromingen en aardverschuivingen zes mensen omgekomen en worden nog twee mensen vermist. Door „ongekende” regenval in de centraal gelegen prefectuur Ishikawa traden rivieren buiten hun oevers en werden meerdere huizen weggevaagd.

ANP

De lokale politie en brandweer melden dat in de stad Wajima twee overleden vrouwen werden gevonden in een overspoeld huis. Ook in de buurt van een tunnel bij Wajima werden twee overleden mensen gevonden en er werd een overleden man uit een rivier gehaald, meldt de lokale omroep NHK. In de stad Suzu overleed een persoon nadat zijn huis door een aardverschuiving werd overspoeld. Twee mensen die door rivieren in de steden Noto en Suzu zijn meegesleurd, worden nog vermist.

In de steden Wajima en Suzu viel afgelopen weekend meer regen dan het dubbele van de gemiddelde regenval in september. Niet eerder werd er zoveel regenval gemeten in deze regio. Tienduizenden mensen werden genoodzaakt te evacueren.

Eerder dit jaar kreeg de regio Ishikawa ook al te maken met natuurgeweld. Op nieuwsjaarsdag werd de regio getroffen door een verwoestende aardbeving, waarbij minstens 236 mensen om het leven kwamen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer