Buitenland
Linkse Dissanayaka aan kop bij presidentsverkiezingen Sri Lanka

De linkse Sri Lankaanse politicus Anura Kumara Dissanayake lijkt af te stevenen op een overwinning in de presidentsverkiezingen die zaterdag werden gehouden. Dissanayake beloofde tijdens zijn campagne de corruptie in het door een economische crisis getroffen Sri Lanka te bestrijden.

ANP

Lokale media melden op basis van cijfers van de kiescommissie dat na het tellen van de stemmen in 18 van de 22 kiesdistricten, Dissanayake op een kleine 56 procent van de stemmen staat. De zittende president Ranil Wickremesinghe krijgt voorlopig 19 procent van de stemmen, en oppositieleider Sajith Premadasa 20,6 procent.

Een kandidaat moet in Sri Lanka 50 procent van de stemmen behalen om tot winnaar te worden uitgeroepen. De kiescommissie schat dat ongeveer 75 procent van de 17 miljoen kiezers in het land heeft gestemd.

Minister van Buitenlandse Zaken Ali Sabry feliciteerde Dissanayake alvast op X. „Alhoewel ik stevig campagne heb gevoerd voor president Ranil Wickremesinghe, heeft de bevolking van Sri Lanka gesproken en ik respecteer de keuze voor Anura Kumara Dissanayake”, aldus de minister.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer