Subthema 'Actie: Mediawijsheidsquiz 2016-2017'

"Aan online taalgebruik zie je of iemand christen is"

Thirza Schra en Jelle Olieman van de Pieter Zandt Scholengemeenschap denken goed na over wat ze op internet plaatsen. Jelle: "Ik zou er nooit priv�-dingen op zetten." Thirza: "Ik denk goed na over wat ik op Instagram zet. Daar zou ik geen naaktfoto's of andere rare dingen plaatsen."
Lees meer

Marthijs (13): Mensen pesten veel via internet

'Je wachtwoord weggeven is niet handig', weet Marthijs Timmerman (13). 'En als je ruzie maakt met vriendinnen, kun je het beter meteen uitpraten', vindt Leanne Schouten (13). De twee leerlingen doen mee aan de Grote Mediaquiz.
Lees meer

'Tegelijk appen en Engelse woordjes leren gaat niet'

'Multitasken? Andere dingen doen terwijl ik met mijn mobiel bezig ben? Natuurlijk kan ik dat, want ik ben met mijn mobiel opgegroeid. Ik doe niet anders', zo denken veel jongeren. Emma van den Heuvel van het Gomarus in Gorinchem en Heleen Hoogendoorn van het Driestar College in Gouda weten wel beter.
Lees meer

Onderzoek: leerlingen kunnen beter met media omgaan dan hun leraren

Leerlingen kunnen beter dan docenten filteren. Ook denken ze beter van tevoren na hoeveel tijd ze online willen besteden. En als ze geconcentreerd willen werken, zorgen ze eerder dan docenten dat ze niet worden gestoord.
Lees meer

'Veel jongeren doen zich online stoerder voor dan ze zijn'

Dit jaar buigen ruim 800 scholieren van vijf christelijke en reformatorische middelbare scholen zich over de Grote Mediaquiz. Berthilde de Heus: 'Ik vond het superleuk om mee te doen�.
Lees meer

Mediawijs zijn is zo makkelijk nog niet

Je kunt er de klok op gelijkzetten. In iedere brugklas ontstaat er binnen enkele dagen tot weken ruzie in de WhatsAppgroep van de klas.
Lees meer