Subthema 'Andere geloven'

Veel Nederlanders geloven nergens in. Of hooguit in iets of Iets. Wat hebben christenen gemeen met joden, moslims en boeddhisten? Of is er vooral veel wat ons van elkaar scheidt? We vragen het henzelf.

jong

Kennis is belangrijk voor jonge moslim

Kennisverwerving, betrokken zijn op de eigen religieuze gemeenschap en het gehoorzamen van Allahs geboden; dit zijn voor 'orthopraxe' islamitische jongeren belangrijke zaken waarmee ze uiting geven aan hun religieuze identiteit. In de groei naar praktiserend moslim hebben imams een grotere invloed dan ouders.

Lees meer
jong

In gesprek met Batsheva Pels, 16-jarige jodin

Batsheva Pels (16) is een orthodoxe jodin. In de kleine en gesloten joodse gemeenschap van Amsterdam-Buitenveldert leeft ze haar leven tussen rituelen en regels. Het interview vindt plaats in het door hekken omringde Cheider, waar ze als 5-vwo'er naar school gaat. Over familie, de joodse traditie vol regels en de Messias.

Lees meer
jong

In gesprek met Bea de Munnik, 21-jarige boeddhist

Aan uiterlijke dingen zul je niet snel merken dat Bea de Munnik (21) uit Amsterdam boeddhist is. Als je met haar in gesprek gaat, wordt dat anders. Ze praat met passie over haar overtuiging.

Lees meer
getuigen

In gesprek met ds. Kater over jood, moslim en boeddhist

'God bestaat niet.' 'Jezus is niet de Zoon van God. Hij was gewoon een profeet.' 'De messias? Die moet nog komen.' Wat moet je daar nu op zeggen? Ds. M. J. Kater, christelijk gereformeerd predikant en docent apologetiek aan de Theologische Universiteit in Apeldoorn, doet naar eigen zeggen een poging.

Lees meer
jong

In gesprek met Izzet Enal, 16-jarige moslim

De gebedsoproep klinkt in het huis van Izzet Enal (16) uit Harderwijk. Tijd voor het avondgebed, want Izzet is een soennitische moslim.

Lees meer