Kerk & religie
ZHHK wil meer samenwerken met andere zendingsorganisaties

Zending Hersteld Hervormde Kerk wil meer gaan samenwerken met andere zendingsorganisaties en steun verlenen aan HHK-leden die daarvoor werkzaam zijn.

Redactie kerk
Wycliffe Bijbelvertalers is onder meer werkzaam in Tanzania. beeld Wycliffe Bijbelvertalers
Wycliffe Bijbelvertalers is onder meer werkzaam in Tanzania. beeld Wycliffe Bijbelvertalers

Dat schrijft de commissie zending van de Hersteld Hervormde Kerk in het deze week verschenen nummer van het HHK-orgaan ”Zicht op de kerk”.

De commissie noemt bijvoorbeeld het werk van Wycliffe Bijbelvertalers. Deze organisatie „erkent voluit de Bijbel als het onfeilbare Woord van God. Daarom is samenwerking verantwoord en is het voor HHK-leden ook mogelijk om voor een dergelijke organisatie werkzaam te zijn.”

Zending Hersteld Hervormde Kerk (ZHHK) zegt graag met andere organisaties samen te werken om gebruik te kunnen maken van hun kennis of van hun contacten in het land waar zending bedreven wordt. „Het zendingsdoel is immers niet om de Hersteld Hervormde Kerk te laten groeien, maar om het Evangelie te delen en daarmee Gods Koninkrijk uit te breiden. Waar dat doel in het oog gehouden wordt, kan daadwerkelijk samengewerkt worden in praktische zin; ook met organisaties die een iets andere grondslag hebben.”

ZHHK schrijft dat ze in de toekomst meer steun wil verlenen aan HHK-leden die voor andere organisaties uitgezonden zijn. „Zij kunnen een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld Bijbelvertaalwerk vanuit hun persoonlijke overtuiging, ook als de organisatie waarvoor ze uitgegaan zijn soms net iets andere accenten legt.”

De synode van de HHK heeft de ZHHK aangewezen voor het ontplooien van activiteiten die de Evangelieverkondiging in het buitenland bevorderen. De zendingsactiviteiten in Malawi en in Suriname vallen onder haar verantwoordelijkheid en zijn verbonden met de HHK.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer