Binnenland
Zeeman Jaap-Willem vaart op de Liamare

Wat Gerrit van den Adel met zijn Novatie doet op binnenwateren, doet stuurman Jaap-Willem Meijer (25) op zee: vracht vervoeren van A naar B.

Redactie Achterkrant
Jaap-Willem voer onder andere voor Amasus Shipping. beeld Jaap-Willem Meijer
Jaap-Willem voer onder andere voor Amasus Shipping. beeld Jaap-Willem Meijer

Meijer is geboren in Veenendaal. Toen hij zeven jaar was, nam zijn vader –ds. W. Meijer– een beroep aan naar de hervormde gemeente van Yerseke. Vanaf 2009 woonde het predikantsgezin in Tholen.

In die plaats zijn Jaap-Willem en zijn vrouw Lydia gaan wonen na hun trouwdag op 17 juni.

Na de havo heeft Jaap-Willem een maritieme opleiding gevolgd aan de Hogeschool Zeeland. Zijn loopbaan begon hij als tweede stuurman op het zeeschip MS Roelof van Vanurkshipping. Daarna voer hij voor Amasus Shipping en Koninklijke Wagenborg, beiden gevestigd in Delfzijl. „„Bij Vanurkshipping en Amasus vervoerden we zware lading in mini-heavylift schepen. Bij Wagenborg voer ik op schepen die bulkgoederen vervoeren. Daar heb ik enkele takken van de zeevaart mogen uitoefenen in verschillende rangen. Fijn om op die manier ervaring op te doen.”

Nu is Jaap-Willem eerste stuurman op de coaster Liamare van Liamareshipping. „Het fijne hiervan is dat ik veel christelijke collega’s heb. Er is dus ook aandacht voor zondagsrust. We proberen de christelijke normen en waarden ook na te leven in ons werk en de omgang met de naaste.”

Motorschip (MS) –of Motorvessel (MV) in het Engels– Liamare is uitgerust om stenen te vervoeren. Er staat een eigen graafmachine aan dek en de ruimen zijn bekleed met hardhout om het staal te beschermen tegen beschadiging. Het schip is 107 meter lang en 15 meter breed. Het is gebouwd in 2001.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer