Binnenland
Boeren die ver van Stroe wonen parkeren trekkers vast onderweg

Sommige boeren die ver van de Gelderse gemeente Barneveld wonen en die mee willen doen aan de landelijke manifestatie woensdag, parkeren hun tractoren vast onderweg. Zo stappen vijf van de zeven melkveehouders van Schiermonnikoog woensdagochtend vroeg in Flevoland op hun trekker. Die hebben ze eerder al op een bevriend bedrijf in de polder neergezet.

ANP

„We varen dinsdagavond met de laatste boot naar het vasteland, anders kunnen we er woensdag niet op tijd zijn”, aldus veehouder Peter Visser. „Woensdagmorgen moeten we dan nog een flinke afstand op de tractor afleggen naar Stroe. We rijden over provinciale wegen en sluiten ons onderweg aan bij eventuele andere groepen op tractoren.”

De organisatie van het boerenprotest denkt dat er woensdag wel 20.000 deelnemers zijn aan de manifestatie in de Gelderse Vallei. Die komen lang niet allemaal op tractoren, maar bekend is dat zich overal in het land wel groepen trekkerrijders verzamelen. Ook vanuit Zeeland zouden trekkers alvast een eind onderweg zijn geparkeerd, aldus de organisatie. Rijkswaterstaat en de ANWB waarschuwen weggebruikers om dinsdagavond en woensdag goed op de verkeersinformatie te letten, want er zouden opstoppingen kunnen ontstaan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer