Binnenland
Scooterrijder steekt behulpzame man neer in Tilburg

De politie is op zoek naar de bestuurder van een scooter die in de nacht van zaterdag op zondag in Tilburg een man neerstak, en dit bij een ander nogmaals zou hebben geprobeerd. In beide gevallen zou dit zijn gebeurd toen een vrouwelijke passagier van de scooter viel.

Rond 02.15 uur liep het slachtoffer met zijn hond over de Langendijk, toen een scooter met hoge snelheid kwam aanrijden. De scooter met daarop een mannelijke bestuurder en een vrouwelijke passagier, nam een bocht, waarbij de vrouw van het voertuig viel. De man met de hond liep naar haar toe om haar te helpen. Daarop trok de scooterrijder een mes. Hij stak de voetganger in zijn rug. Vervolgens reden de man en de vrouw weer weg.

Het slachtoffer is op de spoedeisende hulp behandeld en deed aangifte bij de politie. „Opvallend is dat rond hetzelfde tijdstip de politie weer een melding ontving over een scooterrijder die iemand probeerde te steken toen een vrouwelijke passagier van het voertuig afviel”, meldt de politie zondag. Dit keer gebeurde het op de Reeshofdijk. Niemand raakte hierbij gewond.

De politie roept getuigen of mensen die meer weten op zich te melden.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer