Buitenland
Russen trekken Severodonetsk binnen

Het is Russische troepen gelukt om de Oekraïense stad Severodonetsk binnen te trekken. De gouverneur van de regio Loehansk meldt maandagavond dat er straatgevechten plaatsvinden en dat iedereen binnen moet blijven.

ANP

Severodonetsk wordt sinds een paar weken omsingeld en hevig beschoten. De stad met zo’n 100.000 inwoners dient sinds 2014 als tijdelijke hoofdstad van de regio Loehansk. Het is de enige grote stad die de Russen in die regio nog niet in handen hebben. Als Severodonetsk veroverd is, kan het Russische leger zich richten op hun andere doel: de regio Donetsk.

Sinds de Russen zich eind maart terugtrokken uit andere delen van het land, is de strijd in de Donbas-regio geïntensiveerd. De grootste steden die Oekraïne daar nog controleert zijn Kramatorsk en het nabijgelegen Slovjansk. In Kramatorsk is ook het opperbevel van het Oost-Oekraïense leger gevestigd. Oekraïne verwacht daar de volgende grote aanval, omdat Russische troepen vanuit het noorden steeds dichter naar beide steden trekken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer