Kerk & religie
Ds. Uitslag voorzitter Steunfonds Israël / Isaac da Costa

Ds. A. C. Uitslag, predikant van de christelijke gereformeerde kerk te Urk (Eben-Haëzer), is de nieuwe voorzitter van de stichting Steunfonds Israël / Isaac da Costa.

Redactie kerk
Ds. A. C. Uitslag. beeld RD, Anton Dommerholt
Ds. A. C. Uitslag. beeld RD, Anton Dommerholt

Dat maakte de interkerkelijke stichting maandag bekend.

Ds. Uitslag volgt ds. K. Hoefnagel op, die zijn functie als voorzitter heeft neergelegd. De christelijke gereformeerde emeritus predikant blijft wel als bestuurslid betrokken bij de stichting.

W. B. Kranendonk heeft afscheid genomen als bestuurslid, meldt de stichting verder. In zijn plaats is A. B. Quaak (ondernemer uit Veenendaal) benoemd.

De stichting, opgericht in 1999, heeft als missie activiteiten te ondersteunen die gericht zijn op de verkondiging van het Evangelie onder het Joodse volk. „Dit vindt plaats door toerusting en vorming van ambtsdragers van Messiasbelijdende gemeenten in de gereformeerde theologie en daarnaast door steun aan diaconale projecten van Messiasbelijdende gemeenten in Israël mits die projecten dienstbaar zijn aan de verkondiging van het Evangelie. Ook draagt de stichting bij aan de bewustwording van en aan de kennis over Israël en het Joodse volk in Nederland, in het bijzonder voor wat betreft de positie van de Messiasbelijdende Joden. Steunfonds Israël is een stichting waarin vanuit verschillende kerken wordt samengewerkt en heeft als grondslag en belijdenis de Heilige Schrift en de Drie formulieren van Enigheid.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer